Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň už zajtra na Dobrom trhu

.redakcia .slovensko

Sobota 23. septembra bude na Panenskej ulici opäť pestrá. Jesenný Dobrý trh prinesie domáce výrobky, umelcov, veľký pouličný happening, umelecké predstavenia, ale aj Detský Dobrý trh, upcyklačné workshopy, diskusie a množstvo zážitkov. .týždeň bude mať taktiež stánok s ponukou svojich kníh, časopisu aj merchu.

.týždeň už zajtra na Dobrom trhu

podujatie sa rozšíri o časť Podjavorinskej ulice, pribudnú tak zóny pre oddych, pohodlné občerstvenie v gastro zóne a priestor pre návštevníkov v hlavnej  časti Panenskej ulice. Témou tohto vydania Dobrého trhu je obnovovovovanie a prinesie bližší pohľad na proces upcyklácie umenia a remeselnej produkcie. Pripomenieme si, že veci môžeme opakovane obnovovať, vdychovať im nový život a prinášať nové využitie. Téma sa však týka aj schopnosti vytvárať a obnovovať dôveru medzi rôznymi komunitami. Už tradične tak nájdete na Dobrom trhu aj festival [fjúžn]. Spolupatričnosť oslávime aj hudobno pohybovými happeningami, ktorý rozospievajú celú Panenskú ulicu. 

obnovovovovanie ako kreatívny proces

Téma obnovovovovania je spojená aj so spustením medzinárodného viacročného projektu CycleUp! pod vedením nemeckého Goethe Institut. Projekt na Slovensku koordinuje PUNKT o.z. prostredníctvom svojej platformy CTZN.sk. CycleUp! spája umelcov, ľudí s rozhodovacou právomocou a komunity, ktorým záleží na našej klíme. Spolu budeme hľadať kreatívne nápady a riešenia, ako priniesť do našich ulíc viac bicyklov a udržateľné spôsoby dopravy.

dobrovoľné vstupné

Aby mohol Dobrý trh prebiehať tak, ako sa vám páči, budete ho môcť opäť podporiť dobrovoľným vstupným. Pomôžete nám tým pokračovať v programe, ktorý otvára dôležité témy, vylepšovať zber a triedenie odpadu počas dňa, ale aj zotrvať v podpore lokálnych trhovníkov. Vďaka spolupráci s ČSOB, partnerovi podujatia pre rozvoj lokálneho podnikania, môže byť vaša podpora aj bezhotovostná prostredníctvom terminálov priamo pri vstupoch na podujatie. Rovnako tak, u vybraných predajcov bude možné platiť vďaka prenosným terminálom aj kartou. 

tradične bez odpadu

Súčasťou Dobrého trhu je snaha produkovať čo najmenej odpadu, od roku 2017 sa tejto téme organizátorky z Punkt o.z. venujú naplno. Ani teraz nebudú chýbať triediace stanice s dobrovoľníkmi, ktorí ochotne poradia, ktorý odpad kam patrí. Okrem triedenia papiera, plastov či skla už je vďaka spolupráci s OLO a Slovensko zálohuje samozrejmosťou aj zber kuchynského odpadu a zálohovaných fliaš aj plechoviek. O osvetu v oblasti znižovania množstva potravinového odpadu sa tento rok budú organizátorky starať spolu s Nadáciou Tesco.

Celý program a mapu septembrového Dobrého trhu nájdete na web stránke tu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite