Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátorka podala v kauze vraždy študenta Daniela Tupého obžalobu na Adama Puškára

.tasr .slovensko

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu.

Prokurátorka podala v kauze vraždy študenta Daniela Tupého obžalobu na Adama Puškára freepik.com

prokurátorka podala v kauze vraždy študenta Daniela Tupého obžalobu na Adama P. TASR to vo štvrtok potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Juraj Chylo. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

„Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava podala Mestskému súdu Bratislava I na obvineného A. P. obžalobu pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom,“ priblížil Chylo.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu. Jeho obhajca Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam P. má pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite