Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exšéfa Markízy Ruska oslobodili v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej

.tasr .slovensko

„Nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní,“ uviedol súd.

Exšéfa Markízy Ruska oslobodili v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej sita/DIANA ČERNÁKOVÁ

exšéfa TV Markíza a bývalého ministra hospodárstva Pavla R. oslobodili spod obžaloby v kauze prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky v televízii Sylvie Klaus-Volzovej. Senát Mestského súdu Bratislava I oslobodil aj trojicu spoluobžalovaných. Proti štvrtkovému verdiktu sa môžu procesné strany odvolať.

„Nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní,“ uviedol predseda senátu Pavol Juhás. 

Okrem Pavla R. čelia obžalobe aj bos skupiny sýkorovcov Róbert L., prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Pavol R. si mal podľa obžaloby objednať vraždu u Černáka na jeseň 1997. Ten mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Motívom Pavla R. na objednávku vraždy mal byť podľa obžaloby majetkový prospech a ovládnutie televízie.

Proces sa za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa na prvom pojednávaní priznali k trestnej činnosti, Kýbel a Pavol R. vinu popreli.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite