Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvinený advokát František Polák zostáva stíhaný na slobode

.tasr .slovensko

Zadržaný bol v rámci akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Trestnej činnosti sa mal v roku 2018 dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb na slobodu.

Obvinený advokát František Polák zostáva stíhaný na slobode freepik.com

obvinený advokát František P. zostáva stíhaný na slobode. V stredu o tom právoplatne rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Advokáta obvinili z nepriamej korupcie. Na verejnom zasadnutí nebol prítomný zo zdravotných dôvodov.

Najvyšší súd zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti nevzatiu obvineného do väzby Špecializovaným trestným súdom. Rovnako ako prvostupňový súd skonštatoval dôvodnosť trestného stíhania.

Prokurátor ÚŠP navrhoval vzatie obvineného do tzv. preventívnej väzby pre obavy z pokračovania v trestnej činnosti. Podľa prokurátora je dôvodné podozrenie, že obvinený zneužíval postavenie advokáta na páchanie trestnej činnosti.

Obhajca obvineného Ján Polák navrhoval sťažnosť prokurátora zamietnuť. Stíhané skutky podľa jeho slov nemôžu zakladať dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

Spolu s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. čelí František P. aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite