Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V súkromnej hale vo Veľkom Krtíši je naďalej vyše 700 nelegálnych migrantov

.tasr .slovensko

Približne dve percentá z celkového počtu sú ženy s deťmi, zvyšok sú mladí muži.

V súkromnej hale vo Veľkom Krtíši je naďalej vyše 700 nelegálnych migrantov SITA/Martin Medňanský Ilustračná foto

v jednej z hál súkromnej spoločnosti vo Veľkom Krtíši je aj naďalej vyše 700 nelegálnych migrantov. Po niekoľkých dňoch sa však situácia na mieste zhoršuje a nie sú v nej vhodné podmienky pre ľudí. TASR to v utorok povedal prednosta veľkokrtíšskeho mestského úradu Marián Balko.

Ako ďalej uviedol, cudzincov však púšťajú do mesta, kde si môžu v obchodoch nakúpiť. Podľa jeho slov už mali v hale aj ľahké zranenia. „Začínajú sa búriť, sú nespokojní, pretože sú tam umiestnení už viac dní, “objasnil. Doplnil, že podmienky v hale nie sú pre migrantov vyhovujúce, nespĺňa štandardy a nie je to podľa neho v poriadku. Týka sa to napríklad protipožiarnej ochrany, hygieny i toho, že priestor nemá podmienky pre ubytovanie veľkého množstva ľudí.

 „Približne dve percentá z celkového počtu sú ženy s deťmi, zvyšok sú mladí muži,“ priblížil s tým, že na mieste už boli aj konflikty, ktoré museli riešiť. „Nikto nevie, ako dlho v tej hale budú,“ reagoval Balko. Zároveň potvrdil, že nemá informácie o tom, že by cudzinci robili v meste neporiadok.

Mestu Veľký Krtíš sa umiestňovanie nelegálnych migrantov v jednej z hál v meste nepáči. Samospráva koncom augusta spustila petíciu, v ktorej žiada ministerstvo vnútra, aby upustilo od umiestňovania cudzincov, ktorí neoprávnene prekročili štátnu hranicu SR v rámci katastrálneho územia mesta. Okresný úrad vo Veľkom Krtíši vyhlásil v piatok (1. 9.) v regióne pre nárast neregulárnej migrácie mimoriadnu situáciu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite