Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Rozuzlenie

.štefan Hríb .názory

Obvinenie šéfa tajnej služby, jeho predchodcu a tiež šéfa NBÚ je vážna vec. Rovnako ako vystúpenie vedenia polície, ktoré zásah podrobne odôvodnilo. Takže – čoho sme práve svedkami?

Štefan Hríb

opozícia hovorí o policajnom prevrate, ale keďže viacerí jej lídri sú z definície v konflikte záujmov, tie slová veľa neznamenajú. Dôležitejšia je správa, že pani prezidentka požiadala v tejto súvislosti pána premiéra o zvolanie bezpečnostnej rady štátu, ktorý to najskôr nechcel urobiť, a potom súhlasil. Aj tento jemný nesúlad ukazuje, že v tejto chvíli prežíva Slovensko mimoriadne dôležitý zlom.

Na jednej strane je dnes polícia, ktorá sa už viac než tri roky usiluje o obnovu právneho štátu, na druhej strane je brániaci sa systém našich ľudí. Žiaľ, polícia je v tomto spore dosť osamotená, keďže koaliční politici premárnili dôveru väčšiny spoločnosti, nevyriešili systémovo postavenie generálnej prokuratúry a ani tajnú službu neodstavili od biznisu a temných síl.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite