Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sú naši najvplyvnejší influenceri prínosom?

.bibiána Kristína Danitová .názory

Medzi najvplyvnejších influencerov podľa včera zverejneného rebríčka Top 20 influencerov Slovenska patria Maroš Molnár, Milan Bez Mapy a podcaster Denis Kováč alias Mozgová atletika. Všetci traja prispievajú k informovanosti spoločnosti o určitých témach. Sú dôkazom, že sociálne siete nie sú len o zabíjaní času?

Bibiána Kristína Danitová

samotné slovo influencer je v dnešnej spoločnosti vnímané negatívne. S takýmito konotáciami sa v súčasnosti stretávame pričasto. Influenceri sú často vnímaní ako tí, ktorí dostávajú zaplatené za to, že zo seba verejne robia hlupákov. Nájdu sa, samozrejme, aj takí. Dovolím si však tvrdiť – a veriť –, že väčšina taká nie je. Dlhodobý úspech na sociálnych sieťach si totiž vyžaduje veľa práce. Takej, ktorú si za krátkym videom, príbehom či príspevkom všimne málokto. Všetko ale musí spĺňať parametre kvality vyžadované publikom. 

Rebríček Top 20 influencerov Slovenska vytvoril magazín Forbes v spolupráci s agentúrou GroupM. Dotazník vyplnilo viac ako  18 500 respondentov vo veku 15 až 40 rokov. Výsledná 20-tka bola zostavená podľa Influence Power Index skóre, ktoré zohľadňovalo počet sledovateľov na sociálnych sieťach nad 45-tisíc, znalosť influencera nad 6 %, jeho obľúbenosť, prepojenie na značku a to, nakoľko dokáže ovplyvniť svojich sledovateľov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite