Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rehabilitovať politiku alebo čo s „ruskou otázkou“?

.tomáš Zálešák .názory

Tie výsledky predvolebných prieskumov, teda, nie sú ktoviečo. Relatívne zodpovedná časť zvoliteľného spektra (bohužiaľ, s dôrazom na slovko „relatívne“) bude môcť zostaviť povolebnú vládu len za predpokladu, že preferencie neskĺznu čo len o kúsok ďalej k horšiemu.

Tomáš Zálešák

neistotu vyvoláva samo rozloženie hlasov. Viaceré strany sú na samej hranici zvoliteľnosti a nikto nevie, aká sa nakoniec ukáže byť štatistická odchýlka, ako sa ešte do septembra vyvinú pomery síl a koľko hlasov prepadne.

Voliči sú sklamaní a naštvaní a ak im to vytkneme, prinajmenšom sa im nemôžeme diviť. My všetci, ktorí sme voličmi a ešte sme neprišili o pamäť, elementárnu súdnosť a pud sebazáchovy, budeme musieť prehltnúť zhnusenie z viacerých „hrdinov“, ktorí opakovane dokazovali svoju neschopnosť vládnuť aj neschopnosť (úradnícku) vládu akceptovať. A to nehovorím o neschopnosti viacerých z nich akceptovať prezidentku. (Ako vieme, nevkusné útoky proti nej neprichádzali len od opozície.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite