Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Mariana Jaslovského: Funguje strašenie v kampaniach? Uvidíme

.marian Jaslovský .názory ..týždeň

Predvolebná kampaň, ktorá beží aj na .týždni, vyvolala záujem a aj kontroverzie. Hlavným prvkom sú čiernobiele vízie, čo bude, keď nepôjdeme voliť. Jeden známy mi napísal, že takéto „strašenie“ v kampaniach nefunguje a ešte nikdy nevidel automobilovú reklamu s autohaváriou. No, ja som videl.

Marian Jaslovský

lynčom ku kresťanskej láske

Lekár a zakladateľ stránky Lovci šarlatánov Maroš Rudnay si všimol stránku potratari.com, čo mal byť pranier lekárov, ktorí (legálne a v súlade s platnou legislatívou) vykonávajú potraty. Inak povedané, verejný lynč, aký môže vyvolať u niektorých jedincov lynč skutočný. Ocitli sa na ňom aj uznávané osobnosti gynekológie. Stránku odsúdila nielen Slovenská lekárska komora, ale aj, veľmi promptne, Konferencia biskupov Slovenska. KBS zasa odsúdili kresťanisti zo spolku Christianitas – povedať o nich, že sú ultrakonzervatívni, by bol silný eufemizmus, pokojne môžeme použiť termín heretici. 

A Rudnay má na krku trestné oznámenie, pretože si všimol, že istý Andrej Ralbovský, ktorý si aj v minulosti zaregistroval stránku potratari.sk (tá .com je registrovaná v USA) a ktorý bol v minulosti správcom Nadácie Slovakia Christiana, ktorá patrí tiež kresťanským radikálom. Nuž, stránka potratari.sk neexistuje a Rudnay čaká doporučenú zásielku. Nech žije láska. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite