Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nelámte palicu nad Fedorom ani Martinom

.juraj Petrovič .názory

Prečítal som si rozhovor s Fedorom Gálom. A prečítal som si krátku reakciu Martina Mojžiša. S oboma súhlasím aj nesúhlasím zároveň.

Juraj Petrovič

fedorovu poznámku o .týždni a Denníku N som si, pochopiteľne, všimol. Ale to je asi tak všetko, vôbec som necítil potrebu ju komentovať. Viac mi vadil „shitstorm“, ktorý sa na Fedora spustil za to, že povedal úplne iné veci, ktoré sa niektorých ľudí dotkli. Niektoré tie slová mi zneli až bolestne pravdivo, niektoré možno až zbytočne neláskavo. Ale pri pohľade do priepasti, do ktorej smerujeme, koho zaujíma láskavosť? A mala by niekoho zaujímať? A prečo nie?

Takéto otázky nad Fedorovými slovami sú podľa mňa úplne v poriadku. Ako píše Martin Mojžiš, pre Fedora sú oveľa dôležitejšie činy ako slová. Aj keď, ako hovoríme často, sú to práve slová, čo vedú k činom. Takže má pravdu Martin alebo Fedor? A je v tom vôbec rozpor? Skúsme na to ísť cez príklad.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite