Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Služba pána Prigožina

.štefan Hríb .názory .editoriál

Dianie v Rusku je tragické, ale pre slovenskú diskusiu o tom, kam patríme, je užitočným návodom. Lebo nič dnes nevystihuje obsah pojmu Východ lepšie než Prigožinova výprava na Moskvu.

Štefan Hríb

málokedy sa stane, že pri popise dôležitej udalosti nie je potrebný žiaden vysvetľujúci komentár, súvislosť či kontext. Teraz sa to stalo.

Takže postupne.

Východ je, keď v štáte existuje nelegálna vojenská štruktúra, ktorú ale štát finančne podporuje, aby ju využíval na vraždenie a inú špinavú prácu.

Východ je, keď túto skupinu založí človek menom Utkin, milujúci Wagnera, s nacistickým tetovaním na tele a rovnakými spôsobmi v hlave, pričom je Moskvou, ktorá reční o boji s neonacizmom, opakovane vyznamenaný ako hrdina.

Východ je, keď túto vojenskú skupinu spolutvoria ťažkí zločinci, ktorí za vstup do nej dostanú od Moskvy amnestiu, aby mohli obsadzovať Krym a Donbas a aby mohli páchať zverstvá v Sýrii a neskôr v Buči.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite