Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Ako predísť samovražde? Zakázať ju predsa

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Správy hovoria o rastúcom počte samovrážd v Severnej Kórei. A viete, čo na to milovaný Vodca? Zakázal páchať samovraždy. Chápete? Zakázal.

Tomáš Zálešák

rozhodnutie prezidentky

Zuzana Čaputová si za výkon prezidentského úradu zaslúži gratuláciu, uznanie a vďaku. V ťažkej dobe dokázala ku všetkým prehovoriť hlasom upokojujúcej rozvahy. Vždy našla slová povzbudenia a útechy. Zachovala si pôvab a dôstojnosť v situáciách, keď sa iní verejní činitelia spúšťali do role zlých klaunov. Rozhodla sa znovu nekandidovať. Nemáme právo jej to vyčítať. A predsa mám akýsi nemilý pocit. Nevidím síce do hláv tých politických skrčkov a morálnych mrzákov, ktorí si voči prezidentke a jej deťom (!) dovolili to, čo si dovolili. 

Obávam sa len, že si budú jej rozhodnutie vykladať ako svoje víťazstvo, ako ďalšie potvrdenie svojho presvedčenia, že chrapúnstvo, zloba a podlosť hýbu svetom, že sú podmienkou úspechu a že takto sa má „robiť politika“. A predsa to, akú skutočnú odmenu za to obdržia, záleží aj na nás ostatných.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite