Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Záchranná sieť sa bude hodiť aj Rusku, keď sa to celé na Ukrajine skončí

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Udalosti uplynulého týždňa komentuje Marína Gálisová.

Marína Gálisová

ako sa škrabká na úver

Keďže Hlas neprešiel parlamentnými voľbami, a keďže Smer sa s Hlasom, samozrejme, nepodelil o štátny príspevok za voľby, hlasáci stáli pred ošemetnou úlohou: Kde na to vziať? „Odišli sme s úplne holým zadkom a na zelenej lúke staviame novú stranu,“ povedal vtedy Pellegrini pre TA3. A že sa skladajú a že žijú z darov. „Čo si naškrabkáme, to máme,“ znela jeho dnes už slávna veta. Teraz získali dvojmiliónový úver od banky Fio, ktorý vyzerá nie celkom štandardne – Pellegrini ručí príspevkom za voľby, ktorý dostane Hlas po voľbách podľa výsledku. 

Ničím iným. Takto veľkorysá nebola banka Fio kedysi k Procházkovi a jeho Sieti – Radoslav Procházka musel za úver pre stranu Sieť ručiť pozemkami. Je za úverom pre Pellegriniho ešte nejaký tajný ručiteľ? Sotva sa to dozvieme, ak Pellegrini nezverejní zmluvu s bankou (Procházka to kedysi urobil). Tak či onak, pôvodne holý zadok Hlasu sa bohato zaodel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite