Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruská ruleta a pud sebazáchovy

.tomáš Zálešák .názory

Pellegrini hovorí, že Smer sa čoraz viac a čoraz agresívnejšie vzďaľuje skutočnej sociálnej demokracii. Odmieta špekulácie o sfalšovaní nastávajúcich volieb. Vyhlasuje, že pomoc Ukrajine nechce zastaviť. A že nepôjde za každú cenu do akejkoľvek vlády. Nejde o žiadny radikálny obrat. A predsa sú jeho slová dôležité.

Tomáš Zálešák

keby už nič iné, vypovedajú čosi o súčasnej situácii. Isteže, Pellegrini aj Boris Kollár kritizujú nielen Fica za špekulácie o tom, že by do volieb mohli zasahovať NATO a USA, ale aj exministra Naďa za vyjadrenia o zasahovaní zo strany Ruska. Okrem toho všetky obvyklé slovné omáčky adresované vrtošivému voličovi. No pokiaľ ide o bod „Ukrajina“ a bod „Smer“, zdá sa, líder Hlasu bol dostatočne explicitný na to, aby svoje slová nemohol už len tak ľahko zobrať späť. Aj keby chcel. Ale prečo by mal? 

Výsledky predvolebných prieskumov sú neúprosné. Fico vedie, a ak sa má proti nemu sformovať akákoľvek koalícia slabších so silnejším súčtom, bez Hlasu to nepôjde. To ešte nie je žiadny prísľub svetlých zajtrajškov. Najlepšie, v čo možno dúfať, je nejaký nový „zlepenec“ bez extrémistov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite