Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Radostné sedláctvo Richarda Sulíka

.marína Gálisová .názory .týždeň

Udalosti uplynulého týždňa komentuje Marína Gálisová.

Marína Gálisová

skratka problému: R. S.

Saska má problém. Tentoraz s Dubajom (znovu). Konkrétne ho má jej líder, ktorý – údajne – nehospodáril so štátnymi peniazmi určenými pre výstavu Expo tak, ako by sa malo. Detaily sú nepodstatné, video zverejnené Igorom Matovičom vypovedá skôr o tom, čo pokladá za podstatné Igor Matovič. Ale čo je ozaj podstatné, je problém s iniciálami R. S. – a nie je to meno Richarda Sulíka. Je to akési „radostné sedláctvo“, ktoré charakterizuje časť jeho vystupovania. 

Také možno až nevedomky nevkusné správanie. Ako sa hovorí, bez chochmesu. Keby sa od neho dokázal oslobodiť, nemusela by sa Saska časom oslobodiť od neho. Aby sa nezabudlo, ešte niečo je tu podstatné: za prešetrenie podozrení o šafárení v Dubaji – ktoré sa môžu a nemusia potvrdiť – hlasovali v parlamente aj poslanci Sasky. Čiže strana sama je štandard (a niektorí ľudia na jej kandidátke v našich pomeroch nadštandard).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite