Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Výzva Ľuda Ódora

.štefan Hríb .názory .editoriál

Stať sa predsedom vlády, ktorá tu bude len pár mesiacov, a tesne pred voľbami tak prijať pozíciu terča pre pánov Matoviča, Fica a ďalších, nie je ľahké rozhodnutie. Ľudovít Ódor ho urobil. Prečo?

Štefan Hríb

ľudovít Ódor patrí k svetlým výnimkám celej svojej generácie. Od konca 90. rokov patrí k zopár ľuďom, ktorí rozumejú fungovaniu ekonomiky, a súčasne si po celý ten čas zachoval osobnú integritu. Nepamätám si, že by svoje názory menil podľa verejnej mienky, neregistrujem žiadnu jeho reputačnú kauzu a neviem ani o žiadnom jeho politickom oportunizme. 

Keď som s ním robil rozhovory, vždy bol priamy, jasný, bez účelových výhybiek – a súčasne veľmi zaujímavý. Preto ma nijako neprekvapil jeho úspech, keď nedávno vydal knihu s ekonomickou tematikou. Ľudo Ódor je už značka kvality.

„Dovoľte mi povedať to, čomu tu už málokto verí: Ľudovít Ódor prijal nevďačnú funkciu predsedu úradníckej vlády najmä preto, lebo mu záleží na Slovensku.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite