Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Tik-tok aj ťuk-ťuk

.martin Mojžiš .názory .názor

Zatiaľ čo vo svete pokračuje zákaz používania čínskej mobilnej aplikácie Tik Tok, na Slovensku nás nútia politici pomaly, ale isto politické dianie prestať sledovať.

Martin Mojžiš

tik tok

Počas uplynulého týždňa pokračovalo vydávanie zákazov používania čínskej mobilnej aplikácie Tik Tok umožňujúcej zdieľanie krátkych videí na mobilných telefónoch. V Európe zakázal používanie tejto aplikácie svojim zamestnancom Európsky parlament (Európska komisia a Rada Európskej únie tak urobili už skôr). V USA nariadil Biely dom odstránenie tejto aplikácie z mobilov federálnych zamestnancov (Kongres to svojim zamestnancom nariadil už skôr). Podobne postupujú aj mnohé iné krajiny. 

Dôvodom sú obavy o kybernetickú bezpečnosť. Aplikácia totiž umožňuje zbierať citlivé údaje o užívateľoch, a tie by vraj mohli skončiť v rukách čínskej vlády, t. j. Komunistickej strany. Čo znamená, že už tam skončili. Zákazy aplikácie nás teda príliš neochránia, ale aspoň nám pripomínajú, čo za krajina je Čínska ľudová republika. Tak-tak, Tik-Tok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite