Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Modrý príbeh

.štefan Hríb .názory .editoriál

Modrá koalícia skončila ešte predtým, ako začala. Bývalý dvojnásobný premiér v nej nebude a ona napokon skončí v inej koalícii ako prívesok. Aký je to príbeh a o čom vlastne vypovedá?

Štefan Hríb

mikuláš Dzurinda sa mohol do histórie zapísať ako reformný premiér, za ktorého éry sa Slovensko dostalo do klubu najslobodnejších krajín sveta. Bolo by to užitočné, pretože práve také príbehy ako ešte stále nezakotvená krajina potrebujeme. 

Problém je, že túto takmer heroickú podobu príbehu nabúralo od začiatku viacero vecí. Už neférové správanie sa pána Dzurindu voči najbližším politickým spojencom od roku 1996 signalizovalo, že to nedopadne dobre. Neskôr prišiel tunel Branisko, pán Vavrík v Bratislave a pán Palacka v Londýne, prevalené financovanie strany, ťaživá kauza Gorila, pokus o koalíciu s HZDS, podrazy voči Ivete Radičovej a napokon zánik SDKÚ. Stále sa však dalo tvrdiť, že vstup Slovenska do NATO a EÚ a uskutočnené reformy to všetko prevažujú. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite