Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako zachrániť demokratické hlasy

.martin Mojžiš .názory

V takzvanom demokratickom tábore, takzvane napravo od stredu, je šanca na vznik strany, ktorá by mohla situáciu konečne vyjasniť a priestor samotný na mnoho rokov vyčistiť.

Martin Mojžiš

ak vrabce  na strechách neklamú, vzniká nám tu nová politická strana, v ktorej by mohli byť Eduard Heger, Jaroslav Naď, Ján Budaj, možno aj Gábor Grendel, Juraj Šeliga, možno aj s Veronikou Remišovou, Robert Mistrík, Miroslav Kollár a snáď aj Mikuláš Dzurinda. Vznik tejto strany (voláme ju podľa iniciál menovaných HNBGŠRMKDz) treba všemožne podporovať, pretože jej nevolením sa dá zachrániť nezanedbateľné množstvo hlasov protismeráckych a neoľanovských voličov.

Každá zo strán Hlas OĽaNO (to je ten Heger s Naďom), Zmena zdola, Nova, Za ľudí, Mistrík a Spolu s Dzurindom má samostatne predpoklad získať vo voľbách jedno až dve percentá. Ak by sa tie percentá jednoducho sčitovali, malo by to stačiť na pohodlný vstup do parlamentu. Najmä ak by sa podarilo získať ešte nejaké ďalšie mená – hovorí sa o Lucii Ďuriš Nicholsonovej, Pavlovi Mackovi, Rastislavovi Káčerovi či Zsoltovi Simonovi. Dokonca aj meno Ivety Radičovej sa niekde mihlo. Treba však dúfať, že nikto z nich sa k partii vyššie menovaných nepridá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite