Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bibiána Kristína Danitová: Peklo zvané komentáre

.bibiána Kristína Danitová .názory

Sociálne siete kontrolujeme niekoľkokrát denne. Ich komentárové sekcie sú, žiaľ, veľmi negatívnym miestom. Sú našou temnejšou stranou, tým, čo v sebe nosíme, no pred inými to korigujeme.

Bibiána Kristína Danitová

všetci sme z aktuálnej situácie – politickej, bezpečnostnej, finančnej – zúfalí, frustrovaní, na niekoho nahnevaní. Ponadávanie si s kamarátmi často neponúka dostatočnú satisfakciu. Preto svoje postoje uverejňujeme online – pretože chceme byť vypočutí. To je v poriadku. Komentáre, gify a emotikony slúžia presne na tento účel. Akurát by sme mohli zvážiť naše správanie vo virtuálnom svete. Na internete stále žijeme v domnienke akejsi ilúzie anonymity, v ktorú ani sami neveríme. 

Na sociálnych sieťach hľadáme potvrdenie svojich názorov. Nikto nechce byť sám v oblasti nazerania na svet. Samota nám nie je prirodzená. Ľudia sú od prírody spoločenské tvory. V mori skupín a jednotlivcov na sociálnych sieťach hľadáme potvrdenie, že nie sme sami, že aj naši názoroví priatelia si myslia to alebo ono.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite