Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Heger bez Matoviča – meškanie ako princíp

.štefan Hríb .názory .editoriál

Avizovaná ochota povereného predsedu vlády odpútať sa od pána Matoviča vyvoláva sympatie. Fajn – tak si teda skúsme položiť otázku, akú šancu a aké riziká má tento krok, trochu nadnesene pomenovaný ako projekt.

Štefan Hríb

v prvom rade – slová súčasných politikov natoľko stratili váhu, že vyvodzovať z nich niečo pevné pre akúkoľvek budúcnosť nie je rozumné. Pripusťme ale možnosť, že Eduard Heger odíde z OĽaNO a spolu s ďalšími vytvorí niečo nové – bude to znamenať, že v parlamente vznikne väčšina? A bude to znamenať aj väčšiu šancu v parlamentných voľbách, že sa nevráti unesený štát?

Pokiaľ ide o väčšinu v súčasnom parlamente, nie je reálne, aby bola možná bez skupiny okolo Igora Matoviča a Borisa Kollára. To ale znamená, že ak aj poverený predseda vlády odíde z OĽaNO a vytvorí okolo seba niečo nové, jeho prípadná vláda bude životne závislá na podpore presne toho typu politiky, pre ktorý by od pána Matoviča odišiel. Inými slovami, ani rozdelením OĽaNO sa prípadná riadna vláda nezbaví závažia, ktoré ju tri roky ťahalo k zemi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite