Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: 2023

.štefan Hríb .názory .editoriál

Hovoriť o roku 2023 je ťažké aj ľahké súčasne. Ťažké, pretože ľudské rozhodnutia nie sú vopred dané, takže aj keď sa niečo zdá stratené, nemusí to dopadnúť zle. A ľahké, pretože dlhodobé trendy sa nezvrátia v jedinom roku.

Štefan Hríb

čo sa v roku 2023 zdá byť stratené a pritom to ešte môže dopadnúť trochu inak? Jednoznačne blížiace sa voľby, nech už budú kedykoľvek – vyzerá to tak, že ich prevalcuje unesený štát, so všetkými dôsledkami pre spravodlivosť, korupciu a ukotvenie Slovenska na Západe. Je to dôsledok dlhoročného správania koaličného jadra, teda pánov Matoviča s Kollárom, ale aj dôsledok vyprázdnenia Za ľudí a dlhodobej neobratnosti a politickej necitlivosti SaS. 

Koalícia ústavnej väčšiny ostala vlastnou vinou bez riadnej vlády a s vysokou nedôverou verejnosti. V roku 2022 sa len potvrdilo, že rozumný spôsob spravovania štátu a schopnosť posilňovať dôveru a spoluprácu medzi rôznymi vrstvami spoločnosti sú ešte dôležitejšie než jednorozmerný, hoci správny ťah proti korupcii.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite