Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

30 rokov a...?

.juraj Petrovič .názory

Prvého januára 1993 po polnoci som išiel okolo Námestia SNP, kde tí, ktorí rozbili Československo, oslavovali. Tváre ľudí, ktorých som stretal s vlajkami a fľašami šampanského v rukách, mi neboli sympatické.

Juraj Petrovič

boli to podobné tváre, aké aj dnes môžeme vidieť pred prezidentským palácom alebo pred parlamentom, keď sa demonštruje proti rúškam, vakcinácii či obrannej dohode s USA. Tváre Slovenska, ktoré vzniklo pred tridsiatimi rokmi a ktoré sily, ktoré rozbili Československo, vychovali na svoj obraz.

Slovenská republika bola založená Vladimírom Mečiarom a jeho spolupáchateľmi za účelom jej rozkradnutia. Genetický kód, ktorý tým nášmu štátu vtlačili jeho zakladatelia, nám robí problém dodnes. Ich hrubosť, primitivizmus, deštrukcia významu slov, absolútny nezáujem o budovanie solídnych a odolných inštitúcií štátu sú tvárou Slovenska, ktorú donedávna reprezentovala približne polovica slovenského parlamentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite