Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Martina Mojžiša: Kam sa na Putina hrabe nejaký Kasparov

.martin Mojžiš .názory .týždeň

Najvyšší tromf, aký môžete vylicitovať v bridži, nie je tromf. Je to hra bez tromfov, po anglicky notrump.

Martin Mojžiš

trump

Ak sa na americké kongresové voľby pozrieme ako na bridžovú licitáciu, potom sa možno práve rozhodlo o tom, že najbližšia dôležitá hra, čiže prezidentské voľby, bude práve takáto – bez Trumpa. Ak by sa to naozaj stalo, išlo by zrejme o jednu z najdôležitejších správ nielen uplynulého týždňa, ale aj mesiaca a roka. Pretože ak sa republikánom podarí postaviť iného prezidentského kandidáta ako Donalda Trumpa, bude to ich zásadné víťazstvo, a to aj keby samotné voľby prehrali. Máločo má pre Republikánsku stranu, a vlastne pre celú Ameriku, a vlastne pre celý svet, taký zničujúci potenciál, ako táto karikatúra človeka. Kapitol musí vrátiť úder. Držme palce. 

blaf

„Pán prezident, ja nikam neodchádzam,“ týmito slovami zahájil svoj mnohoročný odchod z výslnia politiky Robert Fico. „Ja neblafujem,“ týmito slovami komentoval svoje nukleárne blafovanie Vladimir Putin.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite