Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Ľudia, ktorí reagovali horšie, ako mali

.marína Gálisová .názory .týždeň

Obežník trnavského arcibiskupa Oroscha, v ktorom sa surovo vyjadril na adresu obetí vraždy spred Teplárne, bol dôležitý ako priezor do uvažovania niektorých cirkevných predstaviteľov. Keď sa zlo prejaví, hoci aj v arcibiskupskom obežníku, treba sa ozvať.

Marína Gálisová

dokument, ktorý obehol viac, ako mal

Obežník trnavského arcibiskupa Oroscha, v ktorom sa surovo vyjadril na adresu obetí vraždy spred Teplárne, bol dôležitý ako priezor do uvažovania niektorých cirkevných predstaviteľov. Prišla kľúčová otázka, koľkí z nich tak uvažujú a aká časť radových katolíkov s nimi súhlasí. Odpoveď nie je definitívna, ale je tu pár faktov, ktoré povzbudia. Jedným faktom je petícia proti obežníku, ktorú stále podpisujú bežní katolícki veriaci, a ktorú som podpísala aj ja. Druhým faktom sú verejné vyjadrenia niektorých duchovných proti obežníku. 

A je tu aj tretí fakt: že arcibiskup Orosch pod týmto tlakom musel aspoň trochu cúvnuť – hoci výsledkom bolo na všetky končatiny krívajúce „ospravedlnenie“. Keď sa zlo prejaví, hoci aj v arcibiskupskom obežníku, treba sa ozvať. Nie je to márne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite