Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Medveca: Protikorupčné sily dokázali viac-menej udržať svoje postavenie

.juraj Medvec .názory .týždeň

Komunálne voľby ukázali Slovensko z dobrej stránky. Oveľa lepšej, ako sme mohli pôvodne očakávať. Vo voľbách uspeli predovšetkým tradičné strany, krajná pravica a rôzne odtiene fašizmu zaznamenali debakel.

Juraj Medvec

hnedé Slovensko sa nenapĺňa

Voľby do miestnych samospráv zároveň ukázali svoj veľký rozdiel oproti tým parlamentným. Oveľa menej sa tu volilo podľa straníckeho trička a fókus voličov bol na preukázateľné výsledky konkrétnych osôb. Pozitívne je tiež to, že protikorupčné sily dokázali viac-menej udržať svoje postavenie spred posledných volieb. 

A to napriek spôsobu, akým funguje súčasná protikorupčná vláda. Jej bývalá hlava – súčasný minister financií Igor Matovič – totiž namiesto konštruktívnej spolupráce, aj keď v rámci rozličných politických názorov a programov, preferuje konflikt a aj napriek stoličke vo vláde sa správa ako opozičný poslanec. Z tohto pohľadu boli miestne voľby slušnejšie a férovejšie ako vysoká politika. A to nie je nijaká vysoká latka. 

ťažký ekonomický týždeň

Aj v novembri pokračuje nová ekonomická realita vysokej inflácie a rastúcich úrokových sadzieb. Po Európskej centrálnej banke, ktorá len pred niekoľkými dňami prišla s mamutím trištvrte percentným zvýšením základnej úrokovej sadzby, loptička pristála na druhej strane Atlantiku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite