Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koniec sa neodvratne blíži

.eugen Korda .názory

Vlastne je už celkom jedno, či sa účinkovanie Igora Matoviča vo vrcholovej politike skončí jeho odvolaním alebo nie. To, čo po ňom zostane, nebudú len rozvrátené verejné financie, ale aj otrasená dôvera v demokratické inštitúcie a možno aj návrat toho, proti čomu bojoval.

Eugen Korda

robert Fico a jeho strana Smer-SD má nakročené k návratu na vrchol mocenskej pyramídy. Dnes ministrovi financií nezostáva nič iné, len čakať, či si to predseda Smeru predsa len s jeho odvolaním nerozmyslí a nechá ho na ministerstve sedieť, alebo ho pomôže doraziť. Paradoxne by mu tak vlastne pomohol a sňal z pliec to, čo je zjavne nad jeho sily –  schválenie štátneho rozpočtu. 

Igor Matovič si priznáva totálnu porážku, keď rezignovane konštatuje, že nemá ani „šajnu“, ako by tento zákon v parlamente pretlačil. Dnes by možno urobil najlepšie, keby sa namiesto ohovárania Sulíka v televíznych debatách vybral po Slovensku oškrabávať bilbordy, na ktorých hrdo oznamuje splnenie „prorodinného 200-eurového balíčka“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite