Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Martina Mojžiša: Matovičov márny pokus napodobniť Maradonu

.martin Mojžiš .názory .týždeň

Igor Matovič si sám seba zrejme predstavuje ako Maradonu v štvrťfinále majstrovstiev sveta v roku 1986. Dva góly, ktoré dal vtedy Argentínčan Angličanom (prvý rukou a druhý po dlhom sóle z polovice ihriska) patria medzi najslávnejšie v celých dejinách futbalu.

Martin Mojžiš

dlhé sólo

Matovičovi však nevychádzajú ani pokusy o nefér góly, ani pokusy o skvelé sóla. Po naivnej narážačke s pánom Kirillom mu vakcínu Sputnik nielenže neuznali, ale ešte ho aj prinútili odovzdať kapitánsku pásku. Po pokuse o sólo s balíčkom na rozvrátenie verejných financií časť spoluhráčov odišla z ihriska. Výsledkom je, že jeho mančaft nie je schopný otvoriť schôdzu parlamentu. Nového kapitána Hegera to prekvapilo, ale to len preto, lebo má hlavu strčenú v piesku a na to, aby niečo videl, by potreboval mať ešte jedno oko v zadku (vo svojom, jeho oko v Matovičovom zadku sa neráta). Máme sa na čo tešiť.

ruské kolo

Vladimír Putin to hrá ešte lepšie ako Igor Matovič. V sobotu 10.9., pár dní po začatí zdrvujúcej ukrajinskej ofenzívy v Charkovskej oblasti, otvoril v Moskve obrovské ruské kolo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite