Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Príbeh Igora Matoviča

.štefan Hríb .názory .názor

Začať ako politický ochotník z Trnavy a stať sa lídrom opozície, vlády a napriek zlyhaniu ešte aj ministrom financií je niečo. Ale vyhrať voľby, a musieť po roku opustiť úrad vlády a po dvoch aj štátnu kasu, je tiež niečo. Čo vlastne?

Štefan Hríb

tento text píšeme ešte pred osobným rozhodnutím predsedu OĽaNO, či bez nesplniteľných podmienok opustí vládu a zachráni štvorkoalíciu. Napriek tomu nie je veta z perexu o opustení ministerstva financií preklep. On totiž ministerstvo opustí skôr alebo neskôr, a úplne bez ohľadu na svoje rozhodnutie. V menšinovej vláde nebude mať bez fašistov väčšinu, s nimi zasa stratí časť vlastných poslancov. Preto sa na poste ministra nemá ako udržať, ani keď odmietne SaS. 

Vidíme teda smutný koniec politika, ktorý si získal veľké sympatie ťahom proti korupcii, no väčšinu z nich rýcho a nenávratne stratil. Prečo sa to stalo?

dôkaz detektorom

Keď sa Igor Matovič v roku 2010 prvýkrát ocitol vo veľkej politike, vyzeralo to na marginálne one-man show. Vydavateľ regionálnych inzertných novín spolu s ďalšími troma kamarátmi využil ponuku SaS, a práve vďaka regionálnemu marketingu sa spoločne prekrúžkovali do parlamentu. Už vtedy prišlo Matovičovo divadielko s miliónovou korupčnou ponukou za jeho hlasy, ale bralo sa to ako milý exces inak veselého mladíka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite