Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Rusko alias odvracač pozornosti

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Rusko a predtým Sovietsky zväz boli v Bezpečnostnej rade OSN vždy a zásadne len škodnou, ktorá si tam cynicky ospravedlňovala svoje zločiny a podporovala zverstvá iných zverských režimov. V poriadku, lepšie neskoro ako nikdy, ale protesty demokratických krajín mali prísť už pred dlhými-predlhými desaťročiami.

Marína Gálisová

zneužitá OSN? Žiadna novinka.

Rusko zvolalo v Bezpečnostnej rade OSN zasadnutie na tému „Neonacizmus a radikálny nacionalizmus: Skúmanie základných príčin krízy na Ukrajine“. Vzápätí sa 46 členských krajín OSN – vrátane Slovenska – spojilo v protestnom vyhlásení, že Rusko sa opakovane snaží odpútať pozornosť od vlastného porušovania Charty OSN a medzinárodného práva a cynicky ospravedlniť nevyprovokovanú a nelegálnu inváziu na Ukrajinu. Len aby sa nezabudlo, nie je to nič nové. Rusko a predtým Sovietsky zväz boli v Bezpečnostnej rade OSN vždy a zásadne len škodnou, ktorá si tam cynicky ospravedlňovala svoje zločiny a podporovala zverstvá iných zverských režimov. V poriadku, lepšie neskoro ako nikdy, ale protesty demokratických krajín mali prísť už pred dlhými-predlhými desaťročiami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite