Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou: Čo milujeme viac – nástroje smrti alebo budúcnosť?

.michal Oláh .názory .cirkev pod lupou

Pápež František je jedným z mnohých svetových lídrov, ktorí vo svojom príhovore k masakru na základnej škole v malom americkom meste Uvalde v Texase vyhlásil, že mu vyvraždenie devätnástich detí a dvoch učiteľov „zlomilo srdce“.

Michal Oláh

počas svojho prejavu na pravidelnej týždennej generálnej audiencii vo Vatikáne vyzval na obmedzenie dostupnosti strelných zbraní slovami: „Modlím sa za deti a dospelých, ktorí boli zabití, rovnako aj za ich rodiny. Je čas povedať dosť nerozvážnemu obchodovaniu so zbraňami... všetci sa zaviažme, aby sa takéto tragédie už nikdy nezopakovali.“

Nejde pritom o ojedinelý prípad. Podľa týždenníka Education Week, ktorý sleduje násilie páchané strelnými zbraňami v školských zariadeniach USA, len tento rok zaznamenali doposiaľ až dvadsaťsedem prípadov neoprávnenej streľby v amerických školách. Tragédia v Uvalde sa pritom stala len desať dní po masovej streľbe v americkom Buffale, ktorá si vyžiadala desiatich mŕtvych. Pri texaskom útoku zahynulo na škole so šesťsto žiakmi druhého až štvrtého ročníka devätnásť detí a dvoch dospelých. Ďalších sedemnásť ľudí utrpeli zranenia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite