Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Malý a pomalý postup je ruskou prehrou. Čoraz významnejšou

.martin Mojžiš .názory .týždeň

Správa z tlače: Rusko obvinilo Západ, že zásobovaním Kyjeva zbraňami bráni rýchlemu ukončeniu ruského vojenského ťaženia na Ukrajine. „V spojení s tokom zbraní, ktoré tieto krajiny posielajú na Ukrajinu, sú to všetko akcie, ktoré neprispievajú k rýchlemu ukončeniu operácie,“ povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Martin Mojžiš

veľký, mierne upadajúci národ

Klobúk dolu. Rusko aj Peskov to vidia so závideniahodnou jasnozrivosťou. Na taký hlboký a presný vhľad, nehovoriac o dokonalej formulácii, nie sme celkom zvyknutí ani u tohto mimoriadneho národa s kongeniálnym hovorcom. Na ich slová by sme mali pamätať vždy, keď počujeme o malých lokálnych postupoch ruskej armády. Každý malý postup je zaplatený veľkými stratami útočníka. Ak útočí ruská armáda, sú straty ešte podstatne väčšie než obyčajne. Malý a pomalý postup je vždy ruskou prehrou. Čoraz významnejšou. 

malá, stále rovnaká kríza

Správa z tlače: „V tomto zmysle on nie je bežný človek ako povedzme vy a ako som bola ja, kým som nebola v parlamente," povedala o Ficovi Hatráková. Pravdu má. Poslankyňa za Obyčajných ľudí naozaj nie je obyčajný človek – jej názory sú vskutku pozoruhodné, jej schopnosť formulovať ich je ešte pozoruhodnejšia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite