Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Šimona Jeseňáka: Pchať hlavu do piesku nikdy nebola dobrá taktika

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Real Madrid pokoril londýnsku Chelsea a na Stamford Bridge vyhral 3:1. Okrem toho, že vyhral kráľovský veľkoklub, je vítaným doplnkom, že vyhral vo veľkom štýle nad klubom, ktorý vlastní Roman Abramovič, multimilionár z vôle vodcu Kremľa.

Šimon Jeseňák

hala Madrid

Madridský klub prežíva zvláštnu sezónu: v domácej La Lige síce dominuje, no treba uznať, že je to najmä zásluhou mizernej, predovšetkým finančnej kondície FC Barcelona. Hovorí sa, že politika by nemala zasahovať do športu. To je však jedno z najväčších klišé, ktoré spoločnosť vyprodukovala. Šport je aj o politike a najmä o peniazoch, bez ktorých sa nedá hrať a víťaziť na najvyššej úrovni. Real Madrid síce ešte do ďalšieho kola nepostúpil, no je na najlepšej ceste. Vidieť potupenú Chelsea Londýn stále v rukách Abramoviča je v záplave negatívnych informácií pozitívnou vzpruhou.

genocída

Rusko je Mordor. Minimálne od boľševickej revolúcie. Súčasný fašistický režim v Kremli pácha vojnové zločiny ako na bežiacom páse. Okrem iného aj preto, že je to preň prirodzené. Hodnota ľudského života a jeho posvätnosť je pre vedenie Ruska už dekády, ak nie storočia ilúziou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite