Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Juraja Petroviča: Vrah a jeho podržtaška

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Rex Stout v jednej z detektívok píše o prerode človeka na vraha. Prvá vražda je ešte morálny problém, druhá je už podstatne jednoduchšia. A čo sa deje po tretej?

Juraj Petrovič

podľa Stouta hovorí páchateľ po tretej vražde asi toto: „Bol som schopný a ochotný pre primeraný dôvod zavraždiť prakticky kohokoľvek bez čo i len štipky akýchkoľvek morálnych zábran.“

Keď sledujem, čo a ako hovoria niektorí slovenskí opoziční politici, mám pocit, že sa v mierne pozmenenej forme deje niečo podobné. Tak sa Robert Fico a jeho smerácka partička úplne odkopala a ukazuje, čo je skutočne zač. Už reči o tom, že vojna na Ukrajine nie je konfliktom Ruska s Ukrajinou, mimochodom presne podľa nôt, ktoré svojim trollom a agentom diktuje Kremeľ, bola za hranicou elementárnej ľudskosti. 

Ale to, čo predviedol Robert Fico po odhalení hromadného vraždenia Ukrajincov ruskými vojakmi v Buči a ďalších mestách a mestečkách, je už prejavom Ficovej premeny zo skorumpovaného lumpa, podporujúceho únos štátu mafiou, na obhajcu vojnového zločinca a človeka, ktorý stratil aj posledné zábrany. Táto premena je dokonaná.

„Fico si môže podať ruku s Putinom. Obidvaja budú manipulovať ľuďmi, aby sa udržali pri moci. Budú vraždiť, budú klamať, budú hecovať, budú šíriť klamstvá a vymývať mozgy.“

Nestalo sa to hneď.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite