Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lepšie neskoro než nikdy – zbrane pre Ukrajinu a naše občianstvo

.tomáš Zálešák .názory

„Neposielajte Ukrajincom zbrane, prilievate tým olej do ohňa, prehlbujete konflikt, zvyšujete počet obetí...” Od začiatku napadnutia Ukrajiny Ruskom počúvame v nespočetných variáciách „argumenty” na tému, že toto nie je naša vojna, že všetko treba vidieť „vyvážene”, že Amerika si varí svoju polievku vo svojej kuchyni, kým tá naša šliape na ruský plyn, atď.

Tomáš Zálešák

že Ukrajinci sú vlastne vinní tým, že kladú ozbrojený odpor, pretože ruská armáda vtrhla na Ukrajinu len a len s mierovými úmyslami, a teraz musí zabíjať a ničiť, lebo jej obeť nedala na výber.

A vôbec: Nepohnevajme si priateľov z Kremľa! Keď im budeme po vôli, možno unikneme ich hnevu v onen súdny deň, ktorým sa vyhrážajú celej Európe aj severnej Amerike a viac-menej celému svetu. Ak budeme dobrí, možno sa s nami kremeľskí mocipáni zadarmo podelia aj o niektoré zo svojich famóznych znalostí a zručností: napr. v praktikovaní slobodnej ekonomiky, vlády zákona, zastupiteľskej demokracie, ochrany práv a slobôd, v napĺňaní základných potrieb vlastného obyvateľstva, v postihovaní korupcie, prevencii alkoholizmu... a možno aj v umení „denacifikácie“. Ktovie, možno nám aj sami prakticky a názorne predvedú, ako sa to robí – pred časom sa to nazývalo aj „internacionálna bratská pomoc“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite