Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v utorok: Čo je najhoršie na tom, čo robí Putin

.marína Gálisová .názory

To, čo dnes vidíme, je imperialistická logika ako vymaľovaná: Vladimír Putin oznámil, že uzná časti Ukrajiny, ktoré predtým odtrhol od Ukrajiny, za samostatné.

Marína Gálisová

on sám ich odtrhol, pod jeho kuratelou ich ovládli proruskí separatisti s priamou podporou ruskej armády a tajných služieb. A teraz „uznáva ich samostatnosť“. Najskôr niečo ukradne, potom to vyhlási za „nikomu nepatriace“. Neskutočná arogancia. Najsmutnejšie však nie je to, čo robí Putin. Najsmutnejšie je, že sú ľudia, ktorých to prekvapuje, ba dokonca takí, ktorí pri akejkoľvek krádeži, ktorú Putin predvedie, tlieskajú. Putin sa môže správať ako Hitler, a pre nich je aj tak cár a spasiteľ. Hanba.

U nás je takých ľudí strašne veľa. Ale nedivím sa. Po prvé, dejiny dvadsiateho storočia sa tu dlhodobo vyučujú len tak akosi pomimo a poriadnu pozornosť im venujú najmä nadšenci medzi učiteľmi – tých po rokoch decimovania školstva nie je ozaj veľa. Po druhé, samotná historická pamäť bez naozajstného  vyučovania dejín sa ukazuje nedostatočná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite