Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krajne nemilé asociácie

.tomáš Zálešák .názory

Genprok bol v Moskve. Bol tam oslavovať, spomínať, zbierať skúsenosti. V čase, keď sa schyľuje k najhoršiemu konfliktu na území Európy od čias Juhoslávie, ba z hľadiska možných medzinárodných konsekvencií ešte nebezpečnejšiemu.

Tomáš Zálešák

genprok síce naznačuje, že odovzdávanie skúseností bolo obojstranné, je však príliš chytrý na to, aby sa tam naozaj pokúsil o podobný trapas. Príliš dobre vie, že by to u jeho ruských „partnerov“ vyvolalo akurát kozácky rehot. Môže ich nanajvýš „informovať“ o domácom dianí, ak, pravda, ešte niečo nevedia z vlastných zdrojov. Poučuje radšej nás. Spolu s ním náš školí opozícia, a to nie práve vyberaným spôsobom. Vraj nám hrozí americká okupácia a strata suverenity, ba dokonca v nevýhodnejšom (sic!) zmluvnom rámci, než bola invázia „spriatelených vojsk“ v šesťdesiatom ôsmom. Na to sa nadviaže obvinením, že tí, ktorí hlasovali za bezpečnostnú zmluvu s USA sú zradcovia, americkí špióni pracujúci proti mieru a našej suverenite atď., atď. To všetko je síce zhluk pyramidálnych sprostostí, ktoré si navyše navzájom protirečia, monštruózna lož už s prihliadnutím na základné fakty, no politickí vodcovia predsa nebudú priaznivo naklonených poslucháčov nudiť historickými či právnymi detailmi, tobôž, ak by mohli vyvolať nevhodné otázky v štýle súdruha Kotasa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite