Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Petra Bálika: Matovičova päťstovka je geniálnym diabolským vynálezom

.peter Bálik .názory .týždeň

Je veľmi pravdepodobné, že pôjde opäť o vyhodené peniaze, ale čo je horšie, tento nápad potemkinovským spôsobom nahrádza jediné riešenie, ktoré nám klope na dvere: povinné očkovanie.

Peter Bálik

vyhodené peniaze

Matovičova päťstovka je geniálnym diabolským vynálezom z dielne nášho spurného dieťaťa menom Igor, v ktorom sa po čase ozval spasiteľský komplex. On totiž vie, ako vyjsť z tejto smutnej situácie. Ukázal to aj v minulosti, keď celé Slovensko znásilnil povinným testovaním, ktoré sa ukázalo ako neefektívne, alebo keď k nám nehlásene doviezol niekoľko krabíc Sputnika, čo ho nakoniec stálo aj premiérske kreslo. Jeho najnovší nápad, podobne ako lotéria, ktorá vôbec nenavýšila počty očkovaných, opäť zaváňa „prúserom“. Je veľmi pravdepodobné, že pôjde opäť o vyhodené peniaze, ale čo je horšie, tento nápad potemkinovským spôsobom nahrádza jediné riešenie, ktoré nám klope na dvere: povinné očkovanie. Minimálne nezaočkovaní seniori nad 60 rokov by mali vyhrnúť rukávy, inak padneme na hubu. Heger síce vypustil balónik, ale vidno, že tejto koalícii sa do toho nechce. A dokonca ani pani prezidentka k povinnému očkovaniu nezaujala pevné stanovisko. Pritom už teraz je jasné, že by sme mali v tomto smere konať, lebo nás bude čakať jedna vlna za druhou.

amnestia pre antivaxerov?

Ministerka spravodlivosti Kolíková predstavila novelu trestného poriadku, podľa ktorého by sa mali postihovať výrobcovia a šíritelia všetkých hoaxov. Zmena paragrafov prichádza v čase, keď sú slovenské internety zaplavené dezinformáciami spojenými s antivaxerskou scénou a Slováci sú z nich „čipizovaní“, presnejšie, úplne osprostení. Je to síce neskoro, škoda už bola spôsobená, ale aspoň niečo. Jedným z hlavných dôvodov našej malej zaočkovanosti sú práve konšpiračné a dezinformačné siete. Keby sme boli pünktlich ako Rakúšania alebo Nemci, novelizovaný trestný poriadok by sa mohol vzťahovať na polovicu Slovákov, ktorí uverili antivaxerským bludom a veselo si ich posúvajú internetom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite