Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Tretia vlna

.štefan Hríb .názory .editoriál

Je to veľmi zvláštne. Vedelo sa, že ak sa nezaočkuje dostatok ľudí, vzhľadom na väčšiu infekčnosť delta variantu príde na jeseň ťažká tretia vlna. Teraz prišla a Slovensko je nielen paralyzované, ale aj prekvapené. Z čoho?

Štefan Hríb

je hlboko v prirodzenosti človeka, že je občas nezodpovedný aj na úkor svojho zdravia, no ak ide o samotný život, zmobilizujú sa v ňom všetky vnútorné sily. Vieme preskočiť prekážku, ktorá by inak bola nezdolateľná, vieme prekonať každý strach, a ak je to nevyhnutné, ľudský organizmus vie dokonca autonómne vypnúť svoje menej dôležité funkcie, aby sa zachovalo funkčné srdce alebo mozog. Všetci chceme žiť, takže v čase fatálneho ohrozenia idú bokom aj naše názory a predsudky. Prečo je to dnes inak? Alebo – je to inak?

Ak bolo jasné, že vo vakcínach máme vedecky overenú zbraň proti covidu, ak bola, na rozdiel od druhej vlny, táto zbraň od začiatku masovo dostupná a úplne zdarma a my sme ju dostatočne nevyužili, znamená to, že sme vypli pud sebazáchovy a rezignovali sme na vlastné životy?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite