Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Privedie nás Gröhling do zeme zasľúbenej?

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Možno naozaj jediná cesta zo slovenského univerzitného marazmu je čo najpevnejšie riadenie univerzít samotným Gröhlingom. Možno toto je ten velikán, ktorý nás privedie do zeme zasľúbenej. Ktovie.

Martin Mojžiš

slovenská akreditačná agentúra pre vysoké školstvo

Minulý týždeň bol na Slovensku celkom jednoznačne týždňom prichytených pytliakov, ale tomu sa venujeme na inom mieste, takže tu skúsme niečo iné. Napríklad školstvo. V týchto dňoch vrcholia na univerzitách prípravy na novú akreditáciu študijných programov, ktorá má zrejme zvýšiť kvalitu našich vysokých škôl. A podľa všetkého je plánom zvýšiť ju úžasným spôsobom, keďže sa zdá, že aj tie najlepšie slovenské fakulty s ňou budú mať problém. Napríklad takýto: Každý študijný program má mať päť garantov z radov profesorov a docentov, takže ak máte veľa študijných programov, môžete zistiť, že máte málo profesorov a docentov. Isteže, možno je to chyba niektorých univerzít a fakúlt, ktorú teraz Slovenská akreditačná agentúra pre vysoké školstvo šibnutím čarovného prútika napraví, ale možno to opäť raz dopadne trochu inak. Možno nám odrazu stúpne počet profesorov a docentov a bude stúpať až dovtedy, kým sa krivky ponuky a dopytu nejako nedohodnú. Možno sa na papieri zlúčia študijné programy, ktoré sa v skutočnosti nijako prirodzene zlúčiť nedajú. Možno nájdu fakulty veľa ďalších tvorivých riešení. Možno, že najkreatívnejšie budú tie najmizernejšie fakulty. Ktovie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite