Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou: Nebojme sa!

.štefan Chrappa .názory .cirkev pod lupou

Ten, ktorý sklopí zrak, zákonite prehrá. Nebáť sa neznamená hlúpo riskovať.

Štefan Chrappa

kazatelia s obľubou uvádzajú, že vo Svätom písme sa nachádza výzva „Nebojte sa!“ 365-krát. Je to výzva na každý jeden deň v roku. Túto výzvu adresuje Ježiš svojim učeníkom. Povzbudzuje ich, aj keby ich to malo stáť život: „Nebojte sa tých; čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu.“ Inde učeníkom hovorí: „Vzchopte sa! To som ja, nebojte sa!" Inšpiratívna je misionárska výzva ženám, ktoré stáli pri prázdnom Ježišovom hrobe: „Nebojte sa! Choďte, oznámte mojim bratom, aby šli do Galiley; tam ma uvidia." V Starom zákone výzva nebáť sa zaznieva pravidelne. 

Nebojte sa presily, nebojte sa mocných, nebojte sa nespravodlivých: „Nech sa vám neplaší srdce a nebojte sa zvesti, ktorú počuť v krajine, keď jeden rok príde chýr a nasledujúci rok chýr iný, keď bude v krajine násilie, vladár proti vladárovi.“ Ján Pavol II. bol najznámejším apoštolom modernej doby, ktorý svojím láskavým, no pevným: „Nebojte sa!“ povzbudzoval obyvateľov neslobodných krajín. Nebáť sa znamená žiť slobodný život. Ako píše básnik: „Sloboda býva často iba frázou, no nesloboda býva smutnou realitou“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite