Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

OZ KOVO a REPUBLIKA alebo Keď je červená len odtieň hnedej

.marína Gálisová .názory

Protesty odborárov, ktorí roky zobali z dlane Ficovi a teraz blokujú cestné ťahy, lebo Ficovi kvapká do topánok, by asi ani neboli hodné povšimnutia. Ale radšej si všimnime, kto ich podporuje. Je to poučné a trochu smutnovtipné.

Marína Gálisová

protesty odborárov, ktorí roky zobali z dlane Ficovi a teraz blokujú cestné ťahy, lebo Ficovi kvapká do topánok, by asi ani neboli hodné povšimnutia. Ale radšej si všimnime, kto ich podporuje. Je to poučné a trochu smutnovtipné.

Humor je niekedy tým lepší, čím je temnejší. Keď odborári blokovali hlavný cestný ťah v Žiline, vykrikovali, že to robia preto, lebo sa už nedokážu pozerať na ožobračovanie slovenských pracujúcich. Bola to komédia taká čierna, až mrazilo, ale zároveň človeku tiekli slzy smiechu po lícach. Odborári, čiže profesionálni posúvači papierov, službičiek a protislužbičiek, morálne u nás často ešte pod úrovňou bežného predajného politika, tu hovoria o pracujúcich? O práci? Ich práca pritom pozostáva z úkonov, ktoré pre isté, hoci rokmi života v tejto krajine omleté pozostatky jemnocitu, nebudem pomenúvať.

O niekoľko dní neskôr ten humor ešte stemnel – alebo skôr zhnedol. Keď sa v Jakube v Banskej Bystrici odborári ohlásene prechádzali po prechode pre chodcov, na sociálnych sieťach si vyslúžili viac-menej výsmech. Ich blokáda rozčúlila ešte aj tých, ktorí nemajú v láske túto koalíciu. Lebo im zasiahla do bežného pracovného dňa. Odborári však, predstavme si, našli spojencov. A nielen medzi zarytými smerákmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite