Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Petrovič: Nesvätá aliancia

.juraj Petrovič .názory

Na začiatok treba povedať niekoľko dôležitých vecí. Potrat je vždy tragédia. Myslieť si, že väčšina žien, ktoré sa preň rozhodnú, tak urobila z ľahkovážnosti alebo z náhleho popudu, je zúfalým nepochopením hĺbky tejto tragédie a jej dôsledkov. Nielen preto, ale aj preto majú byť potraty bezpečné, legálne a nemajú byť sprevádzané akýmkoľvek nátlakom zo strany kohokoľvek.

Juraj Petrovič

nedávno sa v Bratislave konal takzvaný konzervatívny summit. Stretnutie, na ktorom sa zúčastnili takí velikáni ako napríklad bývalý vekslák a pašerák heroínu, plagiátor a toho času predseda parlamentu, Boris Kollár. Alebo ruský vplyvový agent a dnes skutočne až pomätene vyzerajúci bývalý predseda KDH a premiér Ján Čarnogurský. Organizátor tohto veľkolepého stretnutia Juraj Šúst v pamätnom rozhovore pre Denník N opakovane nariekal, ako je slovenská spoločnosť na pokraji priepasti pre obrovské ohrozenie liberálnymi ideológiami. Človek by si myslel, že zajtra tu bude legalizovaná pedofília alebo nejaké iné podobné sexuálne úchylky. Katastrofické scenáre, hemžiace sa xenofóbiou, homofóbiou a súčasne sa vyznačujúce úplnou absenciou elementárnej tolerancie, sa kopia a vytvárajú dojem, že na Slovensku máme popri Covide nejakú paralelnú epidémiu zvrhlého liberalizmu. Zrejme aj preto bol na summit pozvaný aj Orbánov minister zahraničných vecí Szijjártó. V Maďarsku sa totiž s peklom liberalizmu už veľmi úspešne vysporadúvajú. 

A potom príde deň, kedy sa v parlamente znovu objaví návrh presne tej strašne ohrozenej „konzervatívnej“ menšiny. Návrh, ktorý sa maskuje ako pomoc tehotným ženám. V skutočnosti je ale ďalším kolieskom salámy, ktoré chce Záborská a spol. odkrojiť z občianskych práv a slobôd. Jeho cieľom je totiž najmä to, aby ženy, ktoré sa rozhodnú pre potrat, museli čakať nie dva, ale štyri dni. Počas ktorých im zrejme niekto skúsi vymeniť názory. A tým, ktoré sa nenechajú presvedčiť, vyrobí dodatočnú traumu, ktorou budú trpieť po zvyšok života. Sťažovanie prístupu k potratom, maskované ako pomoc tehotným. Máločo je tak nechutné, ako tento typ citového vydierania.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite