Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Petrovič: Ja som vám to hovorila!

.juraj Petrovič .názory

Vo filme Rozmarné léto chodí pan Krištůfek po lane. A jeden z divákov pribehne a začne triasť stožiarom, o ktorý je lano priviazané so slovami: „Slezte dolů pane Krištůfku. Natlučete si a nikdo Vám nic nedá.“ Keďže trasie stožiarom dostatočne silno, pan Krištůfek samozrejme spadne. Divák odchádza so slovami: „Tak vidíte, vždyť jsem Vám to říkal.“

Juraj Petrovič

po vyše ročnom trasení stožiarom s názvom Za ľudí sa dnes Veronika Remišová postavila pred média s rovnakými slovami – ja som Vám hovorila, že chystajú odchod a aha, mala som pravdu! Odišli!

Už po kongrese, na ktorom bola zvolená, bolo zrejmé, že začína rozklad strany. Odchody Miroslava Kollára a Tomáša Valáška tento pocit len umocnili. Smutné je, že si Tomáš Valášek neodpustil rýpanie do bývalých kolegov za to, že prešli do SaS a nie niekam, kde by ich on osobne videl asi radšej. Stavanie samého seba na morálny piedestál nikdy nevyzerá dobre a teraz, keď sa strana, vďaka ktorej sa stal poslancom, definitívne rozpadá, to pôsobí ešte trochu trápnejšie ako inokedy.

Po tom, čo v posledných mesiacoch predvádzala Remišová vo funkcii predsedníčky strany, sa skutočne nemožno nikomu zo skupiny okolo Márie Kolíkovej čudovať, že nielen pochopili, ale do skutkov preniesli to, čo im Remišová dávala veľmi ostentatívne a vytrvalo najavo. A síce, že v strane nie sú žiadaní, že s nimi nikto nepočíta, že sú považovaní za rozvracačov, rebelov, zradcov a podobne. Šachy štátnymi tajomníkmi a poslancami, ktorých sa zúčastňovali obe strany, naschvály s organizáciou stretnutí, verejné pranie špinavého prádla, ktoré dnes korunoval Remišovej verný poskok Tomáš Meravý nechutným statusom o interných financiách strany, ukazovali už dlho, že strana končí a jej členovia sa budú musieť rozhodnúť, ako ďalej. Dnes sme sa dozvedeli, ako sa rozhodli, na to, aký dopad to bude mať na vládnu koalíciu, si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite