Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotéria – čakáme na prvú smrť?

.martin Mojžiš .názory

Po prvom kole Matovičovej očkovacej lotérie je jasné, že tento neregulárny výplod chorého mozgu má byť okamžite zastavený. Alebo to zastavíme až po prvom mŕtvom?

Martin Mojžiš

je až neuveriteľné, do akej miery nebol dodržaný štatút očkovacej lotérie počas prvého vysielacieho večera v RTVS. Heslo, ktoré podľa pravidiel súťaže „odznelo alebo bolo zverejnené v dotknutej televíznej relácii“ v nej neodznelo a bolo zverejnené (písomne) až v čase, keď už súťažiaci stratili nárok na výhru. Štatút totiž hovorí celkom jasne, že súťažiaci musí heslo povedať „v časovom limite 20 (dvadsať) sekúnd od zdvihnutia volania“. Lenže prvých viac ako tridsať sekúnd po zdvihnutí telefónu moderátori so súťažiacou konverzovali a tým ju podľa štatútu obrali o možnosť výhry. Až po uplynutí tejto doby sa heslo objavilo na obrazovke, súťažiaca ho prečítala a notári potvrdili jej výhru – v úplnom rozpore so štatútom súťaže.

Aby nedošlo k nedorozumeniu. Vôbec nechceme povedať, že výherkyni tých stotisíc eur neprináleží. Len jej ich nemôže vyplatiť štát z peňazí daňových poplatníkov na základe súťaže, ktorej štatút evidentne nebol v kľúčovom bode naplnený. Výherkyňa však môže štát alebo RTVS žalovať vo veci zmarenia jej výhry, alebo jej môžu byť peniaze vyplatené v plnej výške na základe mimosúdnej dohody.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite