Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lengvarský si mlčaním zarába na poriadnu blamáž

.daniel Antoni .názory

Boj proti pandémii sa vyhráva aj transparentnosťou, informáciami, faktmi. Vláda sľúbila novú kampaň, ktorá má presvedčiť váhajúcich na očkovanie, ministerstvo zdravotníctva však o nej zaťato mlčí.

Daniel Antoni

najskôr veľké haló, potom „ticho po pěšině“. Na začiatku prázdnin sa minister financií Igor Matovič z vysokého koňa pustil do ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského a odmietol mu dať peniaze na avizovanú kampaň. Nerozumel tomu nikto, ani prezidentka Zuzana Čaputová. Matovič nakoniec ustúpil a takmer 4 milióny eur Lengvarskému poslal. Čo ďalej? Uplynuli tri týždne a ministerstvo zdravotníctva je akosi ticho.

Hovorilo sa o letno-jesennej kampani od nejakej kreatívnej agentúry, ktorá mala byť zameraná na váhajúcich dospelých občanov. Minister Lengvarský v súvislosti s kampaňou spomínal, že sa možno bude očkovať aj na staniciach alebo v obchodných domoch. Odvtedy ani slovo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite