Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cirkev pod lupou: Vakcinačný dišpenz?

.marína Gálisová .názory .cirkev pod lupou

New York sa stáva prvým mestom v USA, kde bude účasť na väčšine aktivít v interiéroch potrebná vakcína proti covidu. Oznámil to starosta 3. augusta a vzápätí nato sa rozbehli v niektorých častiach populácie preteky za výnimkami. Zaujímavé je, že nie iba zdravotnými.

Marína Gálisová

tak ako sa niekto u svojho všeobecného lekára domáhal „pečiatky“, že sa nemôže dať očkovať, iní teraz v New Yorku a okolí obliehali spovednice. Alebo písali a volali na miestne fary. Dúfali, že im duchovný otec udelí akýsi vakcinačný dišpenz: písomné potvrdenie, že anticovidová vakcína sa hlboko prieči ich náboženskému presvedčeniu. 

Medzi dôvodmi uvádzali spojitosť s údajnou „výrobou vakcín z potratených detí“, i keď k tejto otázke sa Katolícka cirkev dávno vyjadrila a vakcíny proti covidu vôbec nepovažuje za morálne rozporuplné. (To, samozrejme, nevylučuje, že niektorí katolíci, či už duchovné osoby alebo laici, sú inej mienky, nuž ale, ako sami radi hovoria iným, Roma locuta, causa finita. Teda po vyjadrení Ríma už skrátka nie je o čom.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite