Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Šimona Jeseňáka: Anarchia vs. právo demonštrovať

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Právo demonštrovať je posvätné právo každého občana, no agresivita a násilné prejavy mali byť v tomto prípade potlačené. Štát teda zlyhal, no hnevať sa naň nie je adekvátne, keďže zlyhanie je jeho jadrom.

Šimon Jeseňák

môj kamarát Juraj

V auguste 2017 som sa zúčastnil na Memoriáli Vrba a Wetzler. Tento pochod  sa koná na počesť  dvoch mužov, ktorí utiekli z koncentračného tábora, aby varovali svet, že sa chystajú deportácie ďalších tisícov Židov z Maďarska. Tento príbeh pozná aj môj kamarát Juraj, ktorého mám rád, a i keď sa názorovo zhodneme len v istých veciach, nazeranie na totalitné režimy a holokaust sme kedysi mali identické. Dnes je Juraj hviezdou konšpiračných webov, superstar pre odporcov očkovania a prirovnáva snahy vlád o to, aby sa čo najviac ľudí zaočkovalo, k noseniu Dávidových hviezd za druhej svetovej vojny. Juraj prekročil hranice elementárnej slušnosti, po ktorej celý život občianskym aktivizmom volal. V jeho svete sú všetci, ktorí s ním ohľadne očkovania nesúhlasia, zapredanci a ľudia platení kadekým. Tak smutný príbeh, ako má náš kamarát Juraj, s ktorým sme demonštrovali za slušné Slovensko, existuje na Slovensku azda len u istého dnes už Divného Janka, no svojho času disidenta, o ktorom spieval napríklad Sváťa Karásek.

zakážme zisk! 

Naša ľavicovo etatistická vláda je rozhodnutá zatočiť s hnusnými súkromnými zdravotnými poisťovňami, ktoré si na rozdiel od notoricky stratovej VšZP dovolia generovať zisk. Teraz chce, aby poisťovne mohli vykazovať zisk len 0,2 percenta z obratu. Podobnú iniciatívu mal aj Robert Fico, ktorý sa zákonom pokúsil zdravotným poisťovniam zakázať zisk v roku 2007. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite