Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Juraja Petroviča: Povinné očkovanie? Štát nemá odvahu

.juraj Petrovič .komentáre .komentár týždňa

Delta variant je na postupe. Skúsenosti od Austrálie až po Slovensko hovoria, že je nákazlivejší a tým aj nebezpečnejší. Dáta zatiaľ hovoria aj o tom, že vakcíny predsa len dobre chránia očkovaných aj pred ním. Malo by sa teda zaviesť povinné očkovanie?

argumentov za aj proti povinnému očkovaniu je, samozrejme, viac. Navyše je veľký rozdiel, či hovoríme o plošnej povinnosti pre všetkých, alebo o povinnom očkovaní vybraných skupín obyvateľstva, ako to je napríklad v Maďarsku alebo vo Francúzsku. 

Proti povinnému očkovaniu určitých skupín obyvateľstva sa dá sotva namietať. Zdravotníci sú absolútne kľúčoví pre zvládnutie ďalšej vlny pandémie. Rovnako očkovanie najohrozenejších skupín, akými sú klienti DSS, má zmysel v ochrane zdravotníckeho systému pred kolapsom. Ale aj celoplošné povinné očkovanie môže mať svoje výhody. V každej spoločnosti je určitá skupina ľudí, ktorí napriek všetkému majú v úcte autoritu štátu. A ak štát povie, že je povinnosť sa očkovať, tak túto povinnosť splnia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite