Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bidenovo veľké zlyhanie

.marína Gálisová .názory

Nová administratíva USA budila nádeje. Časť z nich sa zjavne plní, pretože krajina aspoň navonok pôsobí pokojnejšie. Ale to sa dá pripísať aj benevolencii médií, ktoré majú z Bidenovho zvolenia radosť a nerozoberajú na kúsky každé jeho zakopnutie. Ale to je aj zle.

Marína Gálisová

zakopnutia by sa totiž ozaj nemali rozoberať, ak ide o drobnosti typu nastupovanie do lietadla, oblečenie, gestá, úsmevy či neúsmevy, objatia či neobjatia. Zakopnutia by sa však rozhodne rozoberať mali, ak ide o veľké veci a prehrešky nie proti bontónu, etikete, ale proti etike. Lebo akokoľvek je etiketa dôležitá, etika stojí vysoko nad ňou. A globálna etika práve dostala od administratívy Joea Bidena mohutný ľavý hák.

Nemecko totiž získalo od USA fakticky niečo ako povolenie dokončiť svoj Nord Stream 2. USA a Nemecko uzavreli dohodu, že Nord Stream 2 môže byť dokončený bez toho, aby USA uvalili ďalšie sankcie.

Nord Stream 2 nie je len tak hocičo. Je to plynovod, ktorý pohodlne presunie Európu na Putinovu dlaň – vystaví ju ruským mocenským stratégiám alebo hoci aj čisto mocnárskym vrtochom Kremľa. Spomeňme si na to, keď bude Putin najbližšie hroziť, že Európanov nechá mrznúť. Možno už na budúcu zimu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite